Victron SmartSolar MPPT 100/ 20 -48V, laderegulator 20A

kr 1 129,00
20+ på vårt lager
For 12/24/48 volt!
Ultrarask MPPT laderegulator fra Victron Energy. Regulatoren har innebygd bluetooth og mulighet for tilkobling til Victron Color Control GX.
Victron art.nr.: SCC110020160R
Normalt sendt etter: 48 timer
Sendes fra Norge
Sikker betaling
14 dagers angrerett

SmartSolar appInnebygd Bluetooth i solcelleregulatoren

Den trådløse løsningen for å sette opp, overvåke, oppdatere og synkronisere SmartSolar solcelleregulatorer.

VE.Direct

For en kablet datatilkobling til en Color Control GX, andre GX-produkter, PC eller andre enheter

Ultrarask Maximum Power Point Tracking (MPPT)

Spesielt i ved delvis skyet himmel, når lysintensiteten endres kontinuerlig, vil en ultra-rask MPPT-kontroller forbedre energihøstingen med opptil 30% sammenlignet med PWM-ladekontrollere og med opptil 10% sammenlignet med langsommere MPPT-kontrollere.

Forbrukskurs

Overutladning av batteriet kan forhindres ved å koble alle belastninger til lastutgangen. Lastutgangen kobler fra belastningen når batteriet er utladet til en forhåndsinnstilt spenning (48V-modell: grensesnitt med relé). Alternativt kan en intelligent batteristyringsalgoritme velges: se Batterilevetid. Lasteffekten er kortslutningssikker.

Batterilevetid: intelligent batteristyring

Når en solcelleregulator ikke klarer å lade batteriet til full kapasitet innen en dag, er resultatet ofte at batteriet kontinuerlig vil sykles mellom en 'delvis ladet' tilstand og 'slutten av utladning'. Denne driftsmåten (ingen regelmessig fulladning) kan ødelegge et blybatteri innen uker eller måneder. Batterilevetidsalgoritmen vil overvåke batteriets ladetilstand og, om nødvendig, dag for dag øke belastningsfrakoblingsnivået (dvs. koble fra lasten tidligere) til den høstede solenergien er tilstrekkelig til å lade batteriet til nesten hele 100 %. Fra dette tidspunktet og utover vil belastningsfrakoblingsnivået moduleres slik at en nesten 100% opplading oppnås omtrent en gang i uken.

Programmerbar batteriladningsalgoritme

Se programvareseksjonen på Victron sine nettisder for detaljer.

Timing for dag / natt og alternativ for lysdemping

Se programvareseksjonen på Victron sine nettisder for detaljer.

Intern temperatursensor

Innebygd i solcelleregulatoren kan SmartSolar kompensere absorpsjon og vedlikeholdslading spenning for temperatur.

Valgfri ekstern batterispenning og temperaturregistrering via Bluetooth

En Smart Battery Sense eller en BMV-712 Smart Battery Monitor kan brukes til å kommunisere batterispenning og temperatur til en eller flere SmartSolar laderegulatorer.

Fullt utladet batterigjenopprettingsfunksjon

Vil starte lading selv om batteriet har blitt utladet til null volt. Koble til et fullstendig utladet Li-ion-batteri med integrert frakoblingsfunksjon.

Hva er en MPPT laderegulator?

Når man kopler et solcellepanel til en batteribank via en normal laderegulator må solcellepanelene produsere strøm med en spenning som er tilpasset batteriene. I et 12V system vil det si 10,5V - 14,5V alt etter ladetilstanden til batteriene. Et solcellepanel på 120W har typisk en strømproduksjon på inntil 7A, ved 10,5V batterispenning blir dette 73,5Watt lading (10,5V x 7A = 73,5W). Den mest effektive spenningen for et solcellepanel er imidlertid typisk rundt 17,15V, hvor det kan gi en lading på 120W (17,15V x 7A = 120W).

Det en MPPT laderegulator gjør er med jevne mellomrom å måle den optimale ladespenningen fra solcellepanelene og la solcellepanelene levere strøm i denne spenningen. MPPT laderegulatoren transformerer så ned denne strømmen til en spenning som er ideell å lade batteriene med. Dermed kan spenningen som kommer inn fra solpanelene til solcelleregulatoren ligge på 17,15V og spenningen som går ut fra laderegulatoren til batteriene ligge på f.eks. 14,1V.

 • Victron art.nr.: SCC110020160R
 • Ved lavere temperaturer enn 25°C øker spenningen fra solcellepanelene. Det må legges inn en sikkerhetsmargin på MINST 15% ved kalkulering av spenning og valg av laderegulator.
 • Farge: Blå
 • Datablad
 • Engelsk brukermanual

SmartSolar 100 specs

 

 

 

Dersom produktet skal brukes i en fast innstallasjon med spenning over 48 volt eller 200VA, kan det kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

VarenummerSCC110020160R
EAN8719076043027
ProdusentVictron Energy
FargeBlå
Spenning (V)12V, 24V, 36V, 48V
KommunikasjonBluetooth
Tilgjengelighet48 timer
BrukermanualEngelsk
VarehusVårt lager

Kundeanmeldelser

 • Vidar R

  Kommentar

  Ødelagt to batterier. Søppel

 • Per Kristian

  Meget fornøyd

  Etter å ha prøvd to ulike andre uten å bli fornøyd fungerer denne utmerket.

2 stk

Du anmelder: Victron SmartSolar MPPT 100/ 20 -48V, laderegulator 20A

Din rangering
Vennligst velg en av hver vurdering ovenfor.

Kanskje du også liker