Bytte til Lithium batteri i bobil med Elektroblokk EBL 99

Har du elektroblokken EBL 99 fra Schaut i bobilen og vil bytte til litium batteri, i så fall er det veldig enkelt og noe du kan gjøre selv. I korte trekk bytter du ut batteriet på samme måte som du ville byttet ut et annet likt batteri. Det eneste du må passe på er å stille inn elektroblokken til GEL batteri. Batteri velgeren er plassert i front på elektroblokken på høyre side. Se bildet der knappen for batterivelger er markert med en rød ring. Det aktuelle bildet er av modellen EBL 99, men oppsettet og prinsippet er det samme på flere andre modeller.

Litium batteri på EBL 99

Passende litium batterier til bobil

Vi har mange litium batterier som er aktuelle å bruke i bobil. Dersom batteriet er plassert slik at det er få fysiske begrensinger, kan man velge i hele vårt sortiment. Er batteriet plassert under passasjersetet, så begrenser utvalget seg noe, men man har likevel flere modeller å velge mellom.

Annet du må sjekke ved bytte til litium batteri

Foruten å endre på elektroblokken må du også sjekke innstillingene på andre ladere du har på forbruksbatteriet, slik som solcelleregulator eller DC-DC lader om du har det. I de fleste bobiler er det imidlertid kun elektroblokken som tar seg av lading av forbruksbatteriet, så bytte er meget enkelt.

Raskere lading av litium batteriet

Det er mye snakk om at man må ha DC-DC lader når man bytter til litium batterier. Det er i beste fall bare delvis sant. Elektroblokken EBL 99 fungerer veldig fint til lading av litium batteriet, men ønsker du at ladingen skal gå raskere når du kjører, så kan du installere en DC-DC lader som bedre utnytter muligheten litium batterier har til å ta imot rask lading. for å montere en DC-DC lader må du trekke opp en kabel mellom startbatteriet og forbruksbatteriet. Dette er noe du kan gjøre selv om vi har flere pakker med kabelsett om du ønsker å gjøre det.

Bobil Booster ladepakke 12V 18A

Bobil Booster ladepakke 12V 18A

Fra kr 2 778,10
Bobil Booster ladepakke 12V 30A

Bobil Booster ladepakke 12V 30A

Fra kr 4 384,35
Bobil Booster ladepakke 12V 50A

Bobil Booster ladepakke 12V 50A

Fra kr 6 139,60

Du kan bytte selv

Så om du trodde det var komplisert å bytte til litium batteri i bobilen, så kan det være lurt å tenke seg om en gang til. Det er ikke så omfattende og komplisert som mange vil ha det til å høres ut som.