Blogg

 1. Fordeler med Gasskoketopper for Hytter uten Innlagt Strøm

  Gasskoketoppens fordeler

  Å tilbringe tid på en koselig hytte i naturen gir deg en mulighet til å unnslippe byens travle liv og nyte en avslappende tilflukt. Mange hytter ligger imidlertid i områder uten tilgang til strømnettet, og det er her gasskoketopper kommer til sin rett. Disse allsidige apparatene gir deg muligheten til å tilberede herlige måltider uansett hvor du er. I denne artikkelen vil vi utforske hvorfor gasskoketopper er et ypperlig valg for hytter uten innlagt strøm og hvilke fordeler de bringer med seg.

  Les mer »
 2. Feilsøke solcelleregulator

  Feilsøke solcelleregulator

  Mange lurer på hvordan de kan sjekke om solcelleregulatoren fungerer riktig eller om den trenger utskifting. Her viser vi deg en enkel steg-for-steg guide for å finne ut om solcelleregulatoren er i orden.

  1. Restarte

  En moderne solcelleregulator kan noen ganger trenge en omstart, akkurat som en datamaskin. For å gjøre dette, koble fra all strømtilførsel inkludert batteri, forbrukskurs og solcellepanel. Deretter kobler du dem til igjen i følgende rekkefølge:

  1. Batteri
  Les mer »
 3. Bytt til LED Lysrør: Den Smarte Valget for en Bærekraftig Fremtid

  Bytt til LED Lysrør: Den Smarte Valget for en Bærekraftig Fremtid

  I dagens verden, der miljøhensyn og økonomi spiller en stadig større rolle i våre beslutninger, er det viktig å velge belysningsløsninger som gir både fordeler for lommeboken og planeten vår. Et slikt valg er å bytte til LED lysrør. LED-teknologien har kommet langt de siste årene, og det er mange gode grunner til å vurdere å gjøre overgangen fra tradisjonelle lysrør til LED. I dette innlegget vil vi utforske hvorfor det er smart å bytte til LED lysrør, med fokus på økonomiske besparelser, miljøfordeler

  Les mer »
 4. Smarte produkter for strømsparing

  Tips til smart strømsparing

  Tips til strømsparing med smarte produkter gjør at du kan opprettholde tilnærmet lik komfort, men spare strøm. Nå er kanskje ikke strømmen like dyr som sommeren og vinteren 2022/23, men nettleien er økende og tidvis er strømprisen fortsatt høy, så det lønner seg å ha et bevist forhold til strømforbruket.

  Spar strøm og vann med strålesamler

  Vi begynner med det billigste,

  Les mer »
 5. Hvilket aggregat bør jeg velge?

  Hvilket aggregat bør jeg velge?

  Det er mange aggregater på markedet, alle med ulike fordeler og ulemper. I denne artikkelen ser vi litt på hva som er viktig når man skal velge aggregat til hytta.

  Kartlegg strømbehovet

  Det første man bør gjøre er å finne ut hvor mye strøm man trenger. Hva er største strømtrekket? Er det en støvsuger på 2000 watt? En sag på 2500 watt? En batterilader eller kun mindre kjøkkenmasknier og håndverktøy? Skal flere apparater drives samtidig? I så fall må man legge sammen

  Les mer »
 6. Montere solcelle på bobilen

  Solceller på bobilen er enkelt å monere og gir større frihet og mulighet for fricamping

  Mange som har bobil setter stor pris på friheten av å kunne campe der det passer, uten å være avhengig av strøm eller andre fasiliteter. Med solcellepanel på bobil taket, får man mer strøm til lys, vannpumpe, vifter og TV som man har i bobilen, slik at man kan fricampe lenger. Her går vi gjennom stegne ved montering trinn for trinn.

  Les mer »
 7. Spørsmål om solcellepanel

  Vi får mange spørsmål vedrørende solcellepanel. Vi har derfor forsøkt å samle noen av de her.
   

  Les mer »
 8. Monteringssystem for solcellepanel

  Det finnes mange ulike monteringssystemer, men det mest vanlige for bolighus er skinnesystemer for skrått tak. Prinsippet for disse er at takfester av ulike sorter, avhengig av type tak , skrus fast i taket (normalt med cc 60cm). Langsgående horisontale skinner vil så festes til takfestene, og selve panelene vil så klemmes til skinnene.

  Les mer »
 9. Nettilknyttet solcelleanlegg

  Hva skal til for å knytte solcellepanel til strømnettet? Hva trenger du, og hva kan være greit å ta stilling til før du går til innkjøp?
  I denne posten har vi samlet litt informasjon til deg som vurderer on-grid solstrøm. Det er enkelt å koble et solcelleanlegg som kan levere strøm du bruker selv og strøm du kan selge på nettet.

  Les mer »
 10. Bytte fra bly til lithium batteri i bobil

  Bytte fra bly til lithium batteri i bobil

  Det er både enkelt og raskt gjort å bytte fra blybatteri til litium batteri i bobilen. I tillegg til å spare mye vekt, får du også mer nyttbar strøm tilgjengelig. Her går vi kort gjennom hva som må til og hvordan det gjøres når du bytter fra bly ti litium batterier i bobilen. En jobb du enkelt kan gjøre selv.

  Les mer »
 11. Smarte produkter for fricamping

  Å fricampe er drømmen for mange med bobil. Med noen smarte produkter kan du fricampe lenger og gjøre oppholdet hyggeligere.

  Les mer »
 12. Kondens på vindu på hytta

  Les mer »
 13. Lithiumbatterier og gjenværende kapasitet

  Med litium batterier har det blitt vanskeligere å anslå hvor mye kapasitet som er igjen på batteriet. For blybatterier, slik som AGM, er spenningen en god pekepinn på hvor mye strøm som er igjen på batteriet. Med litium batterier er spenningen mye mer stabil og det blir mye vanskeligere å beregne hvor mye strøm man har igjen.

  Les mer »
 14. Lading av forbruksbatteri i nyere bobiler (Euro 5 og 6)

  Nyere bobiler leveres med motorer som tilfredsstiller Euro 5 og 6 kravene. Disse har strenge krav til utslipp og forbruk. En måte å redusere forbruket på er å bruke „smarte“ dynamoer. Disse dynamoene lader ikke like kraftig hele tiden, så lenge startbatteriet er tilstrekkelig oppladet. Det reserverers ofte litt kapasitet i batteriet til lading ved bremsing og kjøring i nedoverbakker. Flere melder at de ikke får tilstrekkelig lading til forbruksbatteriet før motoren går med over 2000 omdreininger.

  Les mer »
 15. Innenlandsferien 2020 åpner for spennende prosjekt

  Les mer »
 16. SIM kort og valg av riktig abonnement til Ring hytta varm

  Et SIM-kort er ikke lenger bare et SIM kort. Det er et utall operatører og abonnement å velge mellom. Tidligere var det hipp som happ hva man valgte av abonnement. Med moderne abonnement og SIM-kort kan flere tjenester som BankID, Mobilsvar og viderekobling ligge i SIM kortene og gi problemer når man skal sende kommandoer til Ring Hytta Varm apparater.

  Les mer »
 17. Batterimorderen

  Les mer »
 18. Unngå overvekt med bobil - 7 tips for lavere vekt

  Les mer »
 19. Mellom fjord og fjell ligger Sparelys.no - Historien bak

  Les mer »
 20. Ring hytta varm - Parafinslutt og nedlegging av 3G nettet - Hva nå?

  Med nytt fyringsforbud for parafin og 3G nettet som blir slått av er det mange som spør seg hva man skal gjøre med ring hytta varm løsningen man har på hytta. Heldigvis er det ikke noe å bekymre seg for og det finnes mange og gode løsninger.

  Les mer »
Innlegg laster