Tips til smart strømsparing

Tips til strømsparing med smarte produkter gjør at du kan opprettholde tilnærmet lik komfort, men spare strøm. Nå er kanskje ikke strømmen like dyr som sommeren og vinteren 2022/23, men nettleien er økende og tidvis er strømprisen fortsatt høy, så det lønner seg å ha et bevist forhold til strømforbruket.

Spar strøm og vann med strålesamler

Vi begynner med det billigste, men kanskje beste tipset. Dette er et tips du ikke leser om å mange andre steder. Investeringen er minimal og utbyttet er høyt, så de fleste butikker tjener ikke noe på dette tipset. Ved å bytte strålesamleren i kranen, blandes det inn litt mer luft i vannstrålen fra kranen, slik at forbruket av varmt vann reduseres. Her er det besparselse både ved oppvask og håndvask. Har du innstallert vannmåler, så sparer du også på vannforbruket og kostnaden til dette. Vi anbefaler strålesamler for 4 liter pr minutt, da denne gir god komfort, samtidig som den i mange tilfeller mer enn halvverer vannforbruket.

Spar strøm med LED lyspærer

"Alle" vet at LED lyspærer hjelper deg med å spare strøm. Det er dessuten snart det eneste alternativet som er mulig å kjøpe, så å bytte fra glødepære til LED lyspære er ikke det vi hadde i tankene her. Det vi vil peke på her er smarte LED lyspærer. Disse er geniale i f.eks. utelys. En eletriker vil gjerne foreslå et astrour eller skumringsrele, begge deler gir eletriker en fin inntekt på montering og strengt tatt går det nok lenge før du sparer inn igjen kostnaden. Med en Smart LED lyspære kan du styre lyspæren via wifi og din egen smart telefon. Da kan du ma. sette på timer eller andre funsjoner og dermed få samme eller bedre funksjonalitet som med et astrour eller skumringsrele. Og det beste er at med en wifi smart LED lyspære er det ikke andre investeringer som skal til, annet enn å bruke ditt eksisterende Wifi og smart mobil. Selve lyspæren er også rimelig, så neste gang du bytter lyspære i utelyset, la det være en Smart Wifi LED lyspære!

Spar strøm med LED lysrør

Vi synest LED lysrør er så geniale at de fortjener ekstra oppmerksomhet. De blir også ofte "glemt" av mange butikker, eletrikere og rådgivere, da de helst vil ha deg til å kjøpe nye lamper. Med LED lysrør kan du nesten alltid beholde eksisterende armatur og bare bytte ut lysrøret og tenneren med LED lysrør og LED tenner. Ikke bare sparer du strøm, men du sparer også utgifter på eletriker og ny lamper. Bra for miljøet er det også.

Viste du forresten at det ikke bare er selve lysrøret i en tradisjonell lysrørarmatur som bruker strøm? Ballast og kondensator i en lysrørarmatur bruker ofte nesten like mye strøm som selve lysrøret. Bare kjenn på hvor varme de er når lysrørarmaturen har vært på en liten stund. Her går det mye strøm til spille! Med LED lysrør, brukes ikke ballasten og kondensator, så ved å bytte ut lysrøret, sparer du ikke bare differansen på 36 vs 18v på et LED lysrør, men ofte minst like mye på at ballast og kondensator ikke trengs.

Spar strøm med Smart WIFI Led lysrør

Vi synest smarte WIFI LED lysrør er så geniale at de fortjener et ekstra avsnitt for seg selv. Ikke bare sparer du penger på eletriker, men ved å gå for smart Wifi versjon, kan du også styre de smart. Og med Wifi versjon, i stedet for smart versjoner som krever egne nettvker og basestasjoner, krever ikke Wifi Led lysrørene annet enn tilgang til ditt eksisterende Wifi og smart mobil. Mange apper gir mange muligheter og du kan f.eks. styre fargetemperatur, dimme og sette timere.

Spar strøm på hytta med Ring hytta varm

Har du hytte med innlagt strøm, men ikke nett? Da kan du likevel fjernstyre varmen med våre ring hytta varm plugger. Da kan du la varmen stå på bare til frostsikring når du ikke er på hytta, for så å skru opp varmen et par dager før du kommer til hytta, så er det godt og varmt når du kommer frem. Her er det mye strøm å spare kontra å ha på stabil komfort temperatur hele tiden.

Øk komforten, senk temperaturen og spar strøm med varmepledd og puter

Varmeputer og varmepledd har kommet i mange nye og komfortable utgaver de senere årene. Hva med å sitte ute på terrassen på en oppvamret bærbar pute som varmer både i sete og rygg? Det kreves mye mindre energi å varme opp bare sete og rygg, kontra å bruke store stråleovner.

Hva med å senke temperaturen i stuen en grad eller to? I dagliglivet har vi det gjerne for varmt i stuen, og blir slappe og dorske. Senk heller temperaturen og hent fram et mykt og behagelig varmepledd når du setter deg ned i sofaen. Det er mye koseligere og effektivt for å redusere strømregningen.

Viste du at vi sover bedre når det er litt kjølig på soverommet? Druker du et varmeteppe til å varme opp sengen, så blir det godt og deilig å legge seg i sengen, selv om det er litt kaldere i rommet.