Personvern

Generelt
Personvern er viktig for Sparelys.no og vi følger de til enhver tid gjeldene regler for behandling av personopplysninger gitt i personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR). Formålet med følgende informasjon er å gi deg som kunde en oversikt over hvilken informasjon som samles og hva den brukes til.

Hvilken informasjon samles inn
Vi samler inn e-post, IP-adresse, navn, adresse og telefonnummer for å kunne levere varene og for å kunne kontakte deg dersom det trengs i forbindelse med din ordre. Vi lagrer ikke kortinformasjon i nettbutikken. Håndtering av personopplysninger i forbindelse med betaling gjøres av våre partnere på utvalgte betalingsvalg som Stripe (kortbetaling) og PayPal. Du kan finne mer informasjon om håndteringen hos de respektive betalingsleverandørenes nettsider.

Vi samler også inn kjøpshistorikk fra Sparelys.no basert på din e-post og informasjon om bruk av nettbutikken gjennom informasjonskapsler.

Informasjonskapsler/Cookies
Dette er en liten fil som nettleseren lagrer på din enhet. Denne filen kan for eksempel brukes til analyse av webtrafikk og gi beskjed når du besøker en bestemt nettside. Nettleseren din kan også skreddersy opplevelsen etter dine preferanser og valg, og vil huske dette fra gang til gang. Vi bruker informasjonskapsler for trafikkhistorikk som å vite hvilke sider som blir besøkt. Dette hjelper oss å analysere data for sidetrafikk og forbedre nettsiden vår slik at den kan tilpasses kundenes behov. Vi bruker kun denne informasjonen for analyse og utbedring, og sletter den så fra våre systemer. Bruk av informasjonskapsler gjør det mulig for oss å tilby deg en bedre nettbutikk gjennom muligheten til følge med på hvilke sider du finner nyttige og ikke. Informasjonskapsler gir oss på ingen måte tilgang til din enhet eller sensitiv informasjon om deg. Mange nettlesere godkjenner informasjonskapsler automatisk, mens noen blir fjernet. Du kan selv velge å endre nettleserinnstillingene til å avvise alle informasjonskapsler hvis du foretrekker det, men dette kan hindre deg i å bruke nettbutikken som normalt.

Hvordan brukes informasjonen som samles inn
Vi bruker informasjonen som samles for å kunne sende deg varene som er bestilt, og kontakte deg dersom det er nødvendig. Opplysninger om bruk av nettbutikken og tidligere kjøpshistorikk benyttes til å vise deg relaterte produkter eller målrettet markedsføring på e-post (dersom du har bedt om dette) eller andre kanaler som sosiale medier og Google. Informasjon om bruk av nettbutikken brukes også for trafikkestimering. Informasjon som samles inn om bruk av nettsiden er anonymisert.

Tredjepart
Sparelys.no selger ikke personopplysninger videre til tredjepart. Informasjonen blir heller ikke byttet eller videreformidlet til tredjepart. Relevante opplysninger for å kunne gjennomføre handelen deles med betalingspartner og transportør.

Kan informasjonen slettes/hvor lenge oppbevares den?
Du kan selv se og administrere din informasjon som er samlet under min konto. Ordreinformasjon kan ikke slettes da vi er pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring og eventuell garanti og returhåndtering. Kundekontoen kan derimot slettes om det er ønskelig ved å kontakte kundeservice.

Du kan trekke ditt samtykke til å behandle personopplysninger i forbindelse med målrettet markedsføring. Det gjøres enklest ved å følge avmeldingslinken i bunnen av hvert nyhetsbrev. Du kan også kontakte kundeservice som kan melde deg av.

Nyhetsbrev
Du kan også melde deg på nyhetsbrevet ved å trykke på denne linken.
Eller melde deg av her.

Sparelys.no, ved daglig leder, er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger.