Noe av det fineste med å feriere med bobil er å kunne stoppe og overnatte nesten hvor som helst. I denne artikkelen har vi samlet noe kjekke produkter som kan være til hjelp for å kunne fricampe mer og være lenger på samme fricampen.

Strålesamlere

En begrenset resurs når man fricamper er vann, så her er det kjekt å spare så mye som mulig. På nyere biler/kraner er det mulig å bytte strålesamlere til versjoner som bruker mye mindre vann. Med mindre vannforbruk klarer man seg lenger til man må fylle og det tar også lenger tid før gråvannstanken blir full og må tømmes. Strålesamlere som er standard bruker vanligvis 6 til 8 liter vann pr minutt. Bytter man til strålesamlere som kun bruker 2 liter vann pr minutt kan man dobble tiden før man må fylle/tømme vann.

Se oversikt over våre strålesamlere her.

Ekstra toalett tank

En annen meget begrensende faktor for fircamping er toalettkapasiteten! Er toalettkassen full må man avsted til nærmeste tømmestasjon. Med en familie på 4 er toalettkassetten ofte full på et døgn. Løsningen her er å ha med seg en ekstra toalett kassett! Den byttes enkelt ut og så kan man lagre den fulle kassetten til man drar på tømmestasjonen senere. TIPS! Ta vare på esken som toalettkassetten kommer i, den er kjekk å oppbevare tanken i. Fyll også gjerne i en ekstra slant med sanitærvæske før tanken settes bort, så går tømmejobben som en drøm.

PS! Mange mener at dette ikke er et problem og at naturen er et sted der man kan gjøre slike forretninger. Det anbefales ikke! Det ødelegger ryktet til bobiler og gjør at plasser stenges av for fricamping. En ekstra toalettkassett er en liten investering for å kunne fricampe.

Se oversikt over våre tolaettkassetter her.

Solcellepanel

For fricampere er det et nederlag å måtte ta turen innom en campingplass for å lade batteriene. Med solcellepanel får man som regel nok strøm til å fricampe så mye man vil. Det er derfor ikke uten grunn at nesten alle som fricamper en del, velger å innstallere solceller på taket.

Se våre solcellepakker til bobil her.

DC-DC lader

Vårt neste tips for ficamping, er også et strømtips. Når man fricamper er det ikke alltid at man flytter så mye på seg eller kjører særlig langt. Da er det greit at når man først starter mototren får maksimalt med lading fra dynamoen til forbruksbatteriet. Med en DC-DC lader får man ekstra lading som starter så snart motoren starter og stopper når man slår av motoren. DC-DC laderen har mange innstillingsmuligheter for de fleste batteritypene.

Se våre pakker med DC-DC ladere her.

230V kraftstasjon

Blir ikke campingen den samme uten vanlig 230volt? Eller trenger dere strøm til en cpap? Med en bærbar kraftstasjon kan man ta med seg 230V nesten over alt. En slik kraftstasjon er et bærbart batteri med innebygget lader og inverter, samt med mange utganger både til USB og 12V.

Se våre spennende bærbare kraftstasjoner her.

Litium batteri

Vi kunne nesten ikke skrive denne blogg posten uten å nevne litium batterier. Det er særlig i bobiler at litium batterier kommer til sin rett. Med begrenset plass og vekt i en bobil er litium batterie ideelt. De har lav vekt, lades raskt og tar liten plass. En generell regel er at man ofte klarer seg med bare halvparten Ah med et litium batteri, kontra et vnalig blybatteri. Med å bytte ut et 100Ah blybatteri med et litium batteri opplever man derfor i praksis å få dobbelt så mye strøm tilgjengelig, samtidig som man halverer vekten. Vi har flere litium batterier som er epseilt tilpasset bobiler.

Se våre litium batteri til bobil her.

Og se alle våre litium batterier her.

Så til sist håper vi du får en skikkelig koselig tur på ficamping. Og husk at når vi fricamper etterlater vi oss ikke annet en hjulspor.