Solcellepanel 450Watt, ALL BLACK, mono

kr 2 195,00
100+ på vårt lager
Solcellepanel 450Watt, ALL BLACK, mono er tilgjengelig for kjøp i inkrement på 31

Solcellepanel med PERC teknologi i sort utførelse.
Stort solcellepanel. Panelet opererer på inntil 60Volt, så en passende MPPT regulator er nødvendig i 12 og 24 volt anlegg. Ypperlig til bruk på hytter, hus og andre store innstallasjoner.
Pris pr. stk, ved kjøp av hel pall.

Normalt sendt etter: 48 timer
Sendes fra Norge
Sikker betaling
14 dagers angrerett

All black solpanel er pene å se påSpar penger på solcellepanel ved å kjøpe en hel pall. Prisen på dette panelet er oppgitt pr stk, ved kjøp av en hel palle.

Et helt sort* panel med en nominell effekt på hele 450W som gir en meget pen installasjon uten at cellene er veldig fremtredende som på paneler med hvit folie.

Høy spenning - krever MPPT laderegulator i 12Volt anlegg

Solcellepanelet opererer med en ladespenning ideelt rundt 41Volt. En vanlig laderegulator kan derfor ikke brukes, da spenningen er for høy. En MPPT laderegulator vil nedtransformere ladespenningen fra solcellepanelet til en passende ladespenning for batteriene. Laderegulatoren må takle en spenning på inntil 60Volt. MPPT laderegulatorer som ikke tåler høy innspenning, kan derfor ikke benyttes (gjelder f.eks. HB30 og mpp pcm 3012).

230Volt anlegg

Passer også fint inn i store 230V anlegg. Man velger antall panel til man får en passelig spenning og effekt i forhold til ønsket størrelse på anlegget og plass til installasjonen.

For oppkopling mot strømnettet, trenger man en egen omformer. Disse finnes her: Grid Inverter

Høy spenning - lavere krav til kabeldimensjon

Siden solcellepanelet opererer på en høyere spenning inn til laderegulator, vil strømmengden i amper være lavere enn for tilsvarende 12 volt modul. Man trenger dermed ikke like tykk/dyr kabel som man ellers måtte benytte.

PERC Solcellepanel

Solcellepanel med PERC

Solcellepanelet bruker såkalt PERC teknologi. PERC står for "Passivated Emitter and Rear Cell" og er en solcelleteknologi som har vokst i popularitet de siste årene. Det er flere fordeler med PERC solcelleteknologi:

 • Høyere virkningsgrad: PERC-celler har en høyere virkningsgrad enn tradisjonelle solceller. Dette skyldes at PERC-teknologien gir bedre utnyttelse av sollyset som treffer cellene.
 • Bedre produksjonseffektivitet: PERC-celler er en videreutvikling av tradisjonelle silisiumsolceller og kan produseres på samme produksjonslinje. Dette betyr at det ikke er nødvendig med store investeringer i ny produksjonsinfrastruktur.
 • Lavere produksjonskostnader: PERC-celler har et enklere produksjonsprosess sammenlignet med andre høyeffektive solcelleteknologier, som for eksempel silisiumcarbid. Dette gjør at PERC-celler kan produseres billigere.
 • Bedre ytelse under høye temperaturer: PERC-celler har bedre ytelse under høye temperaturer sammenlignet med tradisjonelle solceller. Dette betyr at de kan utnyttes bedre i områder med høye temperaturer.
 • Bedre motstandsdyktighet mot solcelledegradering: PERC-celler er mindre utsatt for solcelledegradering sammenlignet med tradisjonelle solceller. Dette betyr at de vil ha en lengre levetid og gi bedre avkastning over tid.

Selv om PERC solcellepanel har flere fordeler er det viktig å merke seg at et 450W panel med PERC teknologi ikke produserer noe mer enn ett tilsvarende 450W panel UTEN PERC teknologi.

Tilkopling

Solcellepanelet leveres med solarkabel og MC4 plugger. Pluggene kan kuttes av og koples via koplingsboks eller man kan bruke kabel med MC4 plugger.
OBS! Dersom man ikke vil bruke ekstra koplingsboks, må man huske å kjøpe ekstra MC4 plugger eller kabel med dette.

Det følger ikke med festemateriell, dette kan kjøpes separat.

Solpanel 450W helsort, detaljer

 • Nominell effekt: 450 Watt
 • Effekttoleranse: 0 til +5W
 • Maks ladestrøm: ca 10,9 A (ca 37,5A ladestrøm til batteri med MPPT regulator ved 12Volt)
 • Kortslutningsstrøm: ca 11,5 A
 • Spenning ved åpen krets: ca 50 Volt**
 • Spenning ved maks effekt: ca 41,4 Volt**
 • Benytter PERC teknologi
 • Lengde: ca 210 cm
 • Bredde: ca 104 cm
 • Tykkelse: ca 3,5 cm
 • Antall celler: 144 stk 83x166mm celler
 • Vekt: ca 24 kg
 • Datablad****

* Det vil være en naturlig fargevariasjon i cellene. Alt etter hvilket parti med solcellepanel vi har inne, kan det være variasjon om panelene har "sølvstripe" midt på panelet eller ikke.
** Ved lavere temperaturer enn 25°C øker spenningen. Det må legges inn en sikkerhetsmargin på MINST 15% ved kalkulering av spenning og valg av laderegulator.
*** Ladestrøm er angitt med forenklinger, slik at reel ladestrøm kan avvike. Når ladespenning er høyere går ladestrøm i ampere ned, lading i watt er den samme. Tap i MPPT-regulator, solforhold, temperatur og lademottakelighet er ikke tatt med.
**** Mindre avvik i datablad kan forekomme

 

Dersom produktet skal brukes i en fast innstallasjon med spenning over 48 volt eller 200VA, kan det kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

Varenummer450-BL-PALL
FargeSvart
ProdusentSunenergy
Effekt201-1000W
Tilgjengelighet48 timer
VarehusVårt lager

Kundeanmeldelser

Du anmelder: Solcellepanel 450Watt, ALL BLACK, mono

Din rangering
Vennligst velg en av hver vurdering ovenfor.

Kanskje du også liker

Solcellepanel 160Watt
Populær

Solcellepanel 160Watt

kr 1 449,00
Y-kopling, MC4

Y-kopling, MC4

kr 199,00
MC4 DC Isolasjonsbryter

MC4 DC Isolasjonsbryter

kr 795,00
Solcellepanel 400Watt, EcoFlow
Rabatt

Solcellepanel 400Watt, EcoFlow

kr 11 499,00

kr 9 199,00
Y-kopling, MC4, 3 til 1

Y-kopling, MC4, 3 til 1

kr 269,00