Morningstar TS-60, solcelleregulator 60A

kr 4 295,00
1-5 på vårt lager
Kun 2 igjen
TriStar-60 fra Morningstar Corporation er en meget solid og sikker tre-funksjons regulator. Den kan enten fungere som en PWM solcelle regulator, laststyring eller som en "dump load" regulator mot en resistiv last.
Normalt sendt etter: 48 timer
Sendes fra Norge
Sikker betaling
14 dagers angrerett

ts 45 skisse solcelleregulatorMorningstar TriStar-60 solcelleregulator fra amerikanske Morningstar Corporation er en meget solid og sikker tre-funksjons laderegulator. Den kan enten fungere som en PWM solcelleregulator, laststyring/batterivakt eller som en "dump load" regulator mot en resistiv last (overskuddsenergi). Ved å kombinere flere TS-45, der man setter de ulike regulatorene til en av de tre funksjonene, kan man bygge seg et veldig driftssikkert modulsystem. Regulatoren er også fin å kombinere med andre regulatorer som enten mangler, eller har for liten kapasitet på en av bruksområdene.

Noen av fordelene med Tristar er en stor kjøleribbe (1), som gjør at regulatoren kan holde spesifikasjonene opp mot 60ºC. Den kommer klar med en RS-232 port (2), slik at man kan programmere og hente ut data ved hjelp av en PC. DIP brytere (3) gjør det enkelt å stille inn regulatoren uten at man trenger avansert tilbehør som datamaskiner eller display. Store skrutilkoblinger (4) for opptil 35mm2 kabel og klargjorte svekkinger (5) i flere størrelser for en fin og trygg installasjon. Ved siden av de store last og batteritilkoblingene finner man batterisensor (6) for nøyaktig måling av spenning og ekstern temperatursensor (7) til bruk ved temperaturkompensert solcellelading. Tre dioder (8) vil lyse og vise eventuelle feilmeldinger og status. Eksternt display (9) er ekstrautstyr, men er klargjort for å kunne monteres rett på huset til regulatoren. Displayet kobles til RJ-11 kontakten (10). Trykkbryteren (11) brukes blant annet for å nullstille, samt slå forbruk eller batteriutjevning av/på.

Det finnes to typer display til enheten som er ekstrautstyr, TriStar Meter-2 (TS-M-2) som festes rett på enheten og TriStar Remote Meter-2 (TS-RM-2) som er et eksternt display. Disse ligger som tilhørende produkter nederst på siden.

Innebygget laststyring i solcelleregulatoren

I denne modusen vil regulatoren fungere som en batterivakt, og på den måten passe på at tilkoblet utstyr ikke klarer å tømme batteribanken mer enn det regulatoren er innstilt på. DIP brytere brukes for å velge en av mange tilgjengelige oppsett, og man kan få enda bedre kontroll ved å koble opp en PC via RS232 porten og benytte programvaren fra Morningstar (Lastes ned gratis fra www.morningstarcorp.com). Regulatoren vil i korte tidsrom kunne levere opptil 300A (startstrøm), og har samtidig en elektronisk autoreset sikring som vil koble lasten ut ved kortslutning eller lengre overbelastning.ts 45 dumpload solcelleregulator

Innebygget dump load

Regulatoren beskytter batteribanken mot overlading ved å utnytte overskuddsenergien fra solcelle, vind eller vanngeneratoren til å enten lade opp en annen batteribank, eller sende strømmen ut til en resistiv last (for eksempel et varmeelement). I et slikt oppsett kobles alt rett mot batteriet, og regulatoren vil ved hjelp av innstillt verdi, passe på å ta ut overskuddet slik at batteriene ikke blir overladet. På samme måte som ved laststyring kan regulatoren stilles inn ved hjelp av DIP brytere eller PC. PWM teknologien reduserer også strømmen inn til den resistive lasten, slik at det ikke blir overbelastet.

Solcellemodus

Regulatoren kan kobles opp mot solcellepanel og settes opp som en driftssikker laderegulator. I denne modusen vil regulatoren benytte seg av PWM teknologi, og bevare batterilevetiden ved hjelp av den innebygde 4-stegs laderen. ts 45 disp laderegulator Maks innspenning i dette oppsettet er 125V, men normalt vil det være gunstig å holde seg nærmere batterispenningen.


Laderegulator, detaljer

 • Funksjoner: Solcelle / Last / Dump load (bryter valg)
 • Systemspenning: 12V - 48V (batteribank)
 • Min. spenning: 9V
 • Maks spenning: 68V
 • Maks innspenning: 125V (solcelle)
 • Maks strøm: 60A (alle funksjoner)
 • Strømforbruk: < 20mA
 • Strømforbruk display: 7,5mA (ekstrautstyr)
 • Maks ledningstykkelse: 35mm2
 • Kapsling: Innendørs (amerikansk type 1)
 • Beskyttende belegg på interne kretskort
 • Beskyttet mot polaritetsfeil, overstrøm og kortslutning
 • ISO 9001 sertifisert
 • Engelsk brukermanual
 • Materiale: Metall
 • Temperaturområde: -40ºC til 45ºC (60ºC redusert)
 • Størrelse: 26(h) x 12,7(b) x 7,1(d) cm
 • Vekt: 1,6 kg

 

Dersom produktet skal brukes i en fast innstallasjon med spenning over 48 volt eller 200VA, kan det kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

Varenummer321039
EAN4250730210569
ProdusentMorningstar
Tilgjengelighet48 timer
BrukermanualEngelsk
VarehusVårt lager

Kundeanmeldelser

Du anmelder: Morningstar TS-60, solcelleregulator 60A

Din rangering
Vennligst velg en av hver vurdering ovenfor.

Kanskje du også liker