EP Solar Tracer MPPT 1215BN, laderegulator 10A

kr 995,00
20+ På Vårt lager
Avansert og robust MPPT regulator fra EP Solar. Gir inntil 30% mer energi ut av solcellepanelene. For inntil 130W solcellepanel.
Eksternt display nødvendig
Eksternt display er nødvendig for å endre batteritype.
Normalt sendt etter: 48 timer
Sendes fra Norge
Sikker betaling
14 dagers angrerett

Avansert og robust MPPT regulator fra EP Solar, som virkelig gir mye for pengene. MPPT regulatorer henter inntil 30% mer energi ut av solcellepanelene dine.

Laderegulatoren er utstyrt med led for avlesing av status, samt knapp for å slå av/på forbruk når regulatoren er sett i manuell modus.

Laderegulatoren er av de minste MPPT laderegulatorene på markedet, og passer til de som ønsker mest mulig ut av mindre solcellepaneler.

EP Solar BN-serien vs RN-serien
BN-Serien er den nye serien av EP Solar sine MPPT regulatorer. De er stort sett like, men med et par vesentlige forskjeller:

 • BN-serien er avhengig av eksternt display (evt. PC tilkopling) for å gjøre innstillinger og å endre batteritype.
 • RN-serien er ikke avhengig av eksternt display for å gjøre endringer på batteriype eller nattlysfunksjon.
 • Til BN-serien kan man bruke EP Solar sitt MT-50 display, som gir mye flere justeringsmuligheter enn for RN-serien.
 • EP Solar sitt MT-50 display brukes også på mange andre av EP Solar sine regulatorer og man trenger dermed ikke kjøpe nytt display ved en evt. oppgradering.

 

Eksternt display - nødvendig mt 50 LS
Laderegulatoren kan brukes både med og uten eksternt display, men display er nødvendig for å justere på regulatoren, ma. skifte batteritype. Via det eksterne displayet får man mulighet til å lese av i tall en rekke verdier gjennom en brukervennlig og grafisk fremstilling. Rett type display finner du lenger ned på siden, under tilhørende produkter.

Avansert nattlysfunksjon
Laderegulatoren er utstyrt med en avansert nattlysfunksjon. Denne gjør det mulig å la laderegulatoren automatisk slå på forbrukskursen når det blir mørkt og automatisk slå den av når det blir lyst. Den kan også stilles inn til å lyse et gitt antall timer etter mørkets frembrudd, eller et gitt antall timer før soloppgang. Ulike kombinasjoner av dette er også mulig.

Hva er en MPPT laderegulator?
Når man kopler et solcellepanel til en batteribank via en normal laderegulator må solcellepanelene produsere strøm med en spenning som er tilpasset batteriene. I et 12V system vil det si 10,5V - 14,5V alt etter ladetilstanden til batteriene. Et solcellepanel på 120W har typisk en strømproduksjon på inntil 7A, ved 10,5V batterispenning blir dette 73,5Watt lading (10,5V x 7A = 73,5W). Den mest effektive spenningen for et solcellepanel er imidlertid typisk rundt 17,15V, hvor det kan gi en lading på 120W (17,15V x 7A = 120W).

Det en MPPT laderegulator gjør er med jevne mellomrom å måle den optimale ladespenningen fra solcellepanelene og la solcellepanelene levere strøm i denne spenningen. MPPT laderegulatoren transformerer så ned denne strømmen til en spenning som er ideell å lade batteriene med. Dermed kan spenningen som kommer inn fra solcellepanelene til laderegulatoren ligge på 17,15V og spenningen som går ut fra laderegulatoren til batteriene ligge på f.eks. 14,1V.

Man ser raskt at en MPPT laderegulator skiller seg fra en vanlig laderegulator. Den er betydelig tyngre og større for å få plass til omformeren som skal transformere ned spenningen.

dongle 1Styr via din Smarttelefon
I stedet for å kople til eksternt display, kan laderegulatoren koples opp til en Android Smart telefon via Bluetooth. Ved å kople til EP Solar Bluetooth Smart dongle og installere tilhørende APP, kan man lese verdier og gjøre innstillinger på regulatoren. APPen gir rask og enkel oversikt over innstillingene i laderegulatoren, historiske data og data om lading, forbruk og batteri. EP Solar Bluetooth dongle kan bestilles her.

 

Flere forbrukskurser
Laderegulatoren har en tilkopling til forbruk. Her kan man kople til flere kurser som vil gå på regulatorens "automatsikring" i fellesskap. Dersom man ønsker å dele opp i flere kurser med sikring på hver kurs, kan man benytte Strømfordelingsblokk for 6 flatstiftsikringer, 202-06U med tilhørende flatstiftsikringer eller Ferdigkoplet sikringsskap med automatsikringer. Begge gjør samme jobben.

 

 • Maks solcellepanel: 130W ved 12V batterioppsett, 260W ved 24V batterioppsett
 • Maks ladestrøm: 10A
 • Maks innspenning: 150V**
 • Maks forbruksstrøm: 10A
 • Maks ledningstykkelse: 4mm2
 • Standbyforbruk: mindre enn 27mA ved 24V batterioppsett
 • Automatisk innstilling til batteritype: 12/24V
 • For GEL/AGM, Åpne og Lukkede blysyrebatterier (eksternt display nødvendig for å justere/endre batteritype)
 • Kapsling: IP30
 • Effektiv 4 stegs lading tilpasset etter batterienes stand
 • Temperaturkompensasjon (med ekstern temp. sensor)
 • Overladingsvern
 • Utladingsvern
 • Batterivakt
 • "Automatsikring" på forbrukskursen
 • Hovedbryter til å slå av/på alt forbruk
 • Led indikatorer
 • Dimensjon: ca 196 x 118 x 36mm
 • Vekt: ca 0,9kg
 • Norsk brukermanual

** Ved lavere temperaturer enn 25°C øker spenningen fra solcellepanelene. Det må legges inn en sikkerhetsmargin på MINST 15% ved kalkulering av spenning og valg av laderegulator.

   

  Dersom produktet skal brukes i en fast innstallasjon med spenning over 48 volt eller 200VA, kan det kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

  Varenummerep-tracer-1215BN
  ProdusentEP Solar
  Tilgjengelighet48 timer
  BrukermanualNorsk
  VarehusVårt lager

  Kundeanmeldelser

  Du anmelder: EP Solar Tracer MPPT 1215BN, laderegulator 10A

  Din rangering
  Vennligst velg en av hver vurdering ovenfor.

  Kanskje du også liker

  Skilt - Solceller på taket

  Skilt - Solceller på taket

  kr 249,00
  Solcelleanlegg Bakke - Starter

  Solcelleanlegg Bakke - Starter

  Fra kr 51 199,00
  Skilt - Dobbelt mating, inntaksskap

  Skilt - Dobbelt mating, inntaksskap

  kr 119,00
  Solcelleanlegg 20kW - Titan I

  Solcelleanlegg 20kW - Titan I

  Fra kr 165 535,11
  Skilt - Dobbelt mating, kabelskap

  Skilt - Dobbelt mating, kabelskap

  kr 169,00