12V Vindgenerator - X400

Fra kr 12 243,75
5+ på vårt lager

En kraftigere vindgenerator med inntil 150% større effekt en GW-700.

kr 13 941,25
/ pakke
Sammendrag:

  Tilpass pakken

  Klikk for å se produkt

  Vindgenerator

  Velg Vindregulator

  Normalt sendt etter: 48 timer
  Sendes fra Norge
  Sikker betaling
  14 dagers angrerett

  En kraftigere vindgenerator med inntil 150% større effekt en GW-700. Vindgeneratoren kan fåes levert med ekstern regulator, noe som gir bedre holdbarhet under røffe forhold.

  vindmolle diagram x400150% mer effekt
  V400 vindgeneratoren har inntil 150% mer effekt enn GW-700 modellene og tilsvarende i samme klasse (AIR, AIR-X og AIR Breeze). Den høye effekten kommer hovedsaklig av at mer av energien fra vinden er utnyttet med større rotordiameter.

  Bedre stabilitet på rotor
  V400 vindgeneratoren har kulelager i front og bakdel av rotorakslingen. I forhold til GW-700 og tilsvarende modeller som kun har doble kulelager i front, gir dette mer stabilitet og mer jevn belastning på kulelagerene.

  Stabilt børstesett
  På V400 vindgeneratoren er børstene for sleperingen montert på akslingen, og ikke på generatorkroppen. Dette gir mer stabil strømoverføring over tid.

  Magnalium, rustfritt stål og karbonfiber
  Vindgeneratorens metalldeler er produsert i magnalium, som er en legering av aluminium og magnesium. Dette gir et metall som er sterkere, lettere og mer motstandsdyktig mot korrosjon enn ren aluminium. Vindgeneratorens blader er laget av karbonfiber. Karbonfiber gir meget sterke og fleksible rotorblad som tåler svært store påkjenninger. Utvendige skruer og muttere som brukes til montering av vindgeneratoren er produsert i rustfritt stål. Vindgenerator kroppen er videre beskyttet med dobbel pulverlakkering.

  Laderegulator
  Vindgeneratoren har ekstern regulator som plasseres ved batteribanken. Ved å bruke ekstern regulator er all elektronikken flyttet ut av selve generatorkroppen. Dette sikrer bedre kjøling og mindre vibrasjoner og er med på å sikre lang levetid. Regulatoren har også uttak for forbrukskurser og digitalt display.

  • Eget uttak for forbrukskurser
   Regulatoren har egen utgang for forbrukskurser. Denne er sikret med batterivakt, slik at batteriene er sikret mot dyputlading. Regulatorens display vil også gi oversikt over forbruket. Nivå for utkopling og innkopling er justerbart.
  • Bakgrunnsbelyst digitalt display
   Med digitalt display får du full oversikt over lading og forbruk. Både nåværende, samt akkumulert. Displayet er bakgrunnsbelyst og lettlest. Når displayet ikke er i bruk, slår det seg automatisk av for å spare strøm.
  • Dump load
   Laderegulatoren har dump load. Med dump load vil vindgeneratoren i minst mulig grad bremse opp og heller brenne av overskuddsenergien via en dump load (lite varmeelement). Dette er med på å redusere faren for overoppheting av viklingene i vindgeneratoren. Oppsett med dump load anbefales i de fleste oppsett. 

  Installasjon
  En vindgenerator passer ikke "hvor som helst" og det er et par ting du bør tenke på før du går til anskaffelse av en vindgenerator. Men plasseres og monteres den riktig, vil vindgeneratoren gi mye mer strøm enn et stort solcellepanel, særlig når du trenger det mest om høsten og vinteren.

  Du bør ha jevn vind der du plasserer vindgeneratoren. Kastevinder og fallvinder vil redusere vindgeneratorens levetid og gi mer støy, samtidig som strømproduksjonen blir dårlig. Vindgeneratoren bør plasseres så høyt som "mulig", til høyere opp du kommer, dess sterkere og mer stabil vind får du. Til høyere opp og fritt du kommer, dess mindre blir også turbulensen, noe som reduserer støyen og gir bedre strømproduksjon. Ideelt sett bør enhver vindgenerator plasseres 6 meter over nærliggende hindringer i en radius på 75 meter.

  Vindgeneratoren bør plasseres nær batteribanken for å unngå spenningstap i ledningen. Den bør samtidig ikke være i direkte kontakt med f.eks. hytten, da vindgeneratoren avgir en del vibrasjoner som vil forplante seg i hytten.

  Vindgeneratoren er ellers svært enkle å montere. Den festes på et rør med diameter på ca 48mm. Ledningene fra vindgeneratoren koples via den medfølgende regulatoren direkte til batteriene. Den eksterne regulatoren vil gi informasjon om batteritilstand og ladestatus. I områder med svært sterk vind anbefaler vi modellen med eksternregulator, da dette gir bedre kjøling og dermed holdbarhet for elektronikken.

  Ikke 100% "orkansikker"
  Selv om vindgeneratoren er produsert for å tåle store påkjenninger, kan den likevel bli skadet dersom den utsettes for sterk og ujevn vind over tid. Dette gjelder dessverre alle vindgeneratorer i denne størrelsen. Dersom vindgeneratoren skal installeres på et utsatt sted, anbefales det derfor at rotorbladene låses når sesongen avsluttes eller det meldes kraftig uvær.

  Tekniske spesifikasjoner

  • Rotordiameter: 1.33m
  • Vekt: 7.5kg
  • Spenning: 12V
  • Antall kabler til regulator: 3
  • Forventet effekt inntil: ca. 100-150W avhengig av vindforhold.
  • Nominell effekt @ 12V: 400W
  • Maks effekt @ 12V: 500W
  • Nominell vindhastighet: 12.5 m/s
  • Maksimalvindhastighet (overlevelse, laboratorietester): 50 m/s
  • Neodymium Iron Boron Magnet
  • Minste anbefalte batteribank:
   • 10 timers kapasitet (C10): 500Ah
   • 100 timers kapasitet (C100): 620Ah
  • Brukermanual på engelsk

   

   

  Varenummer3432141
  FargeHvit
  Effektområde201-1000W
  Spenning (V)12V
  Tilgjengelighet48 timer
  BrukermanualEngelsk
  VarehusVårt lager

  Kundeanmeldelser

  • Trond

   Kommentar

   Hatt denne på hytta i 18 år og har fungert utmerket.

  1 stk

  Du anmelder: 12V Vindgenerator - X400

  Din rangering
  Vennligst velg en av hver vurdering ovenfor.

  Kanskje du også liker

  12V Vindgenerator - X300

  12V Vindgenerator - X300

  Fra kr 9 993,75
  24V Vindgenerator - X400

  24V Vindgenerator - X400

  Fra kr 12 900,00
  PowerSpout vanngenerator, PLT 14, 12V

  PowerSpout vanngenerator, PLT 14, 12V

  kr 28 000,00
  500W 1R motstand, dump load

  500W 1R motstand, dump load

  kr 495,00
  Utsolgt
  Vindmølle kulelager

  Vindmølle kulelager

  kr 149,00