Biolan Bokashi boks, inkl. 1kg kompoststrø

kr 695,00
20+ På Vårt lager
Bokashi er gjæring av organisk materiale ved hjelp av mikrober. Fermentering skjer i en anaerob Bokashi-boks med effektive mikroorganismer.
Normalt sendt etter: 48 timer
Sendes fra Norge
Sikker betaling
14 dagers angrerett

Bokashi 2Bokashi er gjæring av organisk materiale ved hjelp av mikrober. Fermentering skjer i en anaerob Bokashi-boks med effektive mikroorganismer.

Avfall du kan kompost i Bokashi-boksen:

  • plantebasert organisk avfall
  • små mengder kjøtt og fisk

Avfall du ikke kan kompost i Bokashi-boksen:

  • uorganisk avfall
  • store mengder kjøtt eller fisk
  • aske
  • store bein
  • dyreavføring
  • væsker

Hvordan bruker jeg Bokashi?

Legg et tynt lag organisk avfall i Bokashi-boksen. Det første laget legges på brettet. For å øke hastigheten på gjæringen, hakk opp større deler av organisk avfall slik at mikroberne kan begynne å gjære avfallet så effektivt som mulig. Dryss omtrent to ss Biolan EM®-kli på organisk avfall hver gang du legger avfall i boksen. Trykk det organiske avfallet sammen med presseplaten. La platen ligge på toppen av laget med organisk avfall. Ikke tilsett mer enn en liter organisk avfall om gangen. Lukk det hengslede lokket på Bokashi-beholderen forsiktig med klippset.

Forsøk å unngå å åpne Bokashi-boksen for ofte. Tilsett organisk avfall en gang om dagen, for eksempel ved å oppbevare det organiske avfallet som skal tilsettes i Bokashi-boksen på kjøkkenet i en annen lokket beholder.

Fermentering produserer væske som siver til bunnen av Bokashi-boksen. Du kan tømme denne væsken rett i en passende beholder eller avløpet ved hjelp av tappekanten i bunnen på boksen.

Når Bokashi-boksen er full, lukker du lokket forsiktig og holder beholderen i romtemperatur i to uker. I løpet av denne tiden kan du tømme væsken av og til. Det kan dannes gass i boksen under gjæring. Åpne lokket for å slippe det ut. Lukk alltid lokket forsiktig etterpå ved å bruke klippset.

Etter å ha tømt Bokashi-boksen, skyll den med vann. Fjern også skuffen og skyll den separat.

Hvordan behandle den gjærede komposten?

Fermentert organisk kopost kan ikke brukes som jord eller gjødsel som sådan. Den må først behandles ved kompostering. Når du velger metoden for å behandle den gjærede komposten, må du sørge for at den er sikret mot skadedyr.

Du kan kompostere den gjærede bokashi massen, for eksempel i en varmkomposter (som Biolan Quick Composter 220eco) ved å blande den godt med komposteringsinnholdet. Du kan lage en egen etterbehandlingsbeholder hvor utarmet eller næringsfattig jord og gjæret organisk avfall legges i lag. Dekk det organiske avfallet med jord og la det kompost i minst to uker til det organiske avfallet ikke kan skilles fra jorda.

I pakken

Bokashi boks 10 l
Perforert brett
Trykkplate
Biolan EM® kli 1 kg
Instruksjoner for bruk

Varenummer51310100
FargeHvit
ProdusentBiolan
Tilgjengelighet48 timer
VarehusVårt lager

Kundeanmeldelser

Du anmelder: Biolan Bokashi boks, inkl. 1kg kompoststrø

Din rangering
Vennligst velg en av hver vurdering ovenfor.

Kanskje du også liker

Biolan 12V og 230V Ventilasjonsvifte

Biolan 12V og 230V Ventilasjonsvifte

kr 1 295,00
Cinderella Utluftpakke - innvendig

Cinderella Utluftpakke - innvendig

Fra kr 1 985,00
Undertak tetting 2K - 73212

Undertak tetting 2K - 73212

kr 349,00
Cinderella - Originalposer, 500stk
Bestselger

Cinderella - Originalposer, 500stk

kr 399,00
Biolan Simplett
Rabatt

Biolan Simplett

kr 4 995,00

kr 4 595,00