Morningstar TS-MPPT-60-600V-48-DB

kr 21 800,00
På Sentrallager
Kanskje markedets kraftigste solcelleregulator når det gjelder spenning. Tåler svært høy innspenning, noe som muligjgjør kobling av mange solcellepaneler i serie.
Normalt sendt etter: 1-4 uker
Sendes fra Norge
Sikker betaling
14 dagers angrerett

Kanskje markedets kraftigste solcelleregulator. Tåler svært høy innspenning, noe som muligjgjør kobling av mange solcellepaneler i serie.

Mer info hos produsenten: https://www.morningstarcorp.com/products/tristar-mppt-600v/

Hva er en MPPT laderegulator?
Når man kopler et solcellepanel til en batteribank via en normal laderegulator må solcellepanelene produsere strøm med en spenning som er tilpasset batteriene. I et 12V system vil det si 10,5V - 14,5V alt etter ladetilstanden til batteriene. Et solcellepanel på 120W har typisk en strømproduksjon på inntil 7A, ved 10,5V batterispenning blir dette 73,5Watt lading (10,5V x 7A = 73,5W). Den mest effektive spenningen for et solcellepanel er imidlertid typisk rundt 17,15V, hvor det kan gi en lading på 120W (17,15V x 7A = 120W).

Det en MPPT laderegulator gjør er med jevne mellomrom å måle den optimale ladespenningen fra solcellepanelene og la solcellepanelene levere strøm i denne spenningen. MPPT laderegulatoren transformerer så ned denne strømmen til en spenning som er ideell å lade batteriene med. Dermed kan spenningen som kommer inn fra solcellepanelene til laderegulatoren ligge på 17,15V og spenningen som går ut fra laderegulatoren til batteriene ligge på f.eks. 14,1V.

Man ser raskt at en MPPT laderegulator skiller seg fra en vanlig laderegulator. Den er betydelig tyngre og større for å få plass til omformeren som skal transformere ned spenningen.

Spesifikasjoner:

 • Systemspenning: 48 volt (fabrikkinnstilt)
 • Kan programmeres for 24 eller 36 volt systemspenning.
 • Innstrøm inntil: 15A
 • Innspenning, åpen krets: inntil 600V **
 • Batterilading/strøm: inntil 60A
 • Bilde viser regulatoren med valgfritt display (medfølger ikke)
 • Datablad kan lastes ned her
 • Engelsk brukermanual

** Ved lavere temperaturer enn 25°C øker spenningen fra solcellepanelene. Det må legges inn en sikkerhetsmargin på MINST 15% ved kalkulering av spenning og valg av laderegulator.

   

  Dersom produktet skal brukes i en fast innstallasjon med spenning over 48 volt eller 200VA, kan det kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

  Varenummer321198
  ProdusentMorningstar
  Tilgjengelighet1-4 uker
  BrukermanualEngelsk
  VarehusSentrallager

  Kundeanmeldelser

  Du anmelder: Morningstar TS-MPPT-60-600V-48-DB

  Din rangering
  Vennligst velg en av hver vurdering ovenfor.

  Kanskje du også liker